Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренци на протест заради тежкотоварния трафик

Снимка: БГНЕС

За пореден път силистренци протестираха срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през града.

Между 100 и 150 души от различни възрасти блокираха кръстовището пред граничния пункт в Силистра, за да привлекат за пореден път вниманието на местната власт:

"Ние ще продължим с нашите действия и ако не се предприемат мерки, може да направим един местен референдум, който да ги задължи да действат по въпроса. Има една наредба 26 А в правилника за движение в община Силистра. Тя гласи, че извън града трябва да има светофар. Той си го има светофарът, но няма човек, който да контролира, и камионите си минават по всяко време. Те трябва да стоят извън града и когато се освободи едно място на КПП-то, да преминават, без да имат право на престой в жилищните квартали. Поне това може да се направи на момента и да се реши", каза Свилен Димитров, представител на протестиращите.

Половин час след началото на протеста жителите на Силистра продължиха да скандират своите искания на шествие по улиците, където преминават тежкотоварните автомобили. По заповед на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, ТИР-овете остават извън града днес до 14.00


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени