Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите останаха без медал в свободната борба

Мирослав Киров (в синьо) остана без медал на европейското
Снимка: bul-wrestling

Мирослав Киров и Ахмед Магамаев останаха пети в последния ден на европейското първенство по свободна борба в Рим. Натурализираният дагестанец Ахмед Магамаев постигна две победи в репешажите в категория до 86 кг - 4:4 срещу азера Абакаров и 4:1 срещу поляка Радослав Марчинке. А в малкия финал за бронза Магамаев се бори равностойно, но отстъпи на състезаващия се за Словения Борис Макоев с 6:7.

При 74-килограмовите в спор за бронзовото отличие Мирослав Киров загуби с туш от грузинеца Автандил Кенчадзе, световен шампион при 23-годишните и трети от европейските игри Минск 2019. По-рано Владимир Дубов (61) не успя да преодолее репешажите след 2:8 от гърка Георгиос Пилидис. Така националите ни в свободния стил завършиха без медал с четири пети места - на Георги Вангелов (57), Мирослав Киров (74), Джемал Али (79) и Ахмед Магамаев (86).

А България приключи на това първенство с общо 6 медала, три от които титли - на Миглена Селишка (50), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (55) при класиците, както и сребро на Биляна Дудова (59) и Даниел Александров (82) и бронз на Тайбе Юсеин (62).

Европейското бе част от подготовката на отборите за оставащите две олимпийски квалификации - европейската в Будареща (19-22 март) и световната в София (30 април - 3 май). Само финалистите взимат квоти за игрите Токио 2020. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна