Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селта измъкна 2:2 от Реал

Винисиус се бори с вратаря на Селта.
Снимка: БТА

Реал (Мадрид) не успя да победи Селта (Виго) в домакинския си мач от 24-ия кръг на Примера и трябваше да се задоволи с 2:2, като има една точка преднина над Барселона в класирането: 53 за Белия балет и 52 за Барса.

За домакините се разписаха Тони Кроос в 52-ата минута и Серхио Рамос от дузпа в 64-ата. Руският нападател Фьодор Смолов, който дойде под наем в Селта до края на сезона, вкара първия си гол, откривайки резултата още в 7-ата минута. Санти Мина изравни в 86-ата, въпреки че гостите от Виго са 17-и в класирането с 21 точки.

Въпреки неприятния край за тях, играчите на Реал трябва да са доволни от 15-ия си пореден мач в първенството без загуба, а посрледната такава е била от Майорка с 0:1 на 19-и октомври.

Санти Мина получи чудесен прехвърлящ пас от бившия играч на Барселона Денис Суарес и с безпощаден удар не остави шанс на вратаря Тибо Куртоа. Иначе Смолов откри, след като Яго Аспас му подаде през защитата, а руснакът с малки съмнения за засада излезе сам срещу вратаря и прати топката по земя във вратата.

7 минути след началото на втората част Карим Бензема овладя в наказателното поле и подаде на Марсело, който се включи по крилото и центрира към точката за изпълнение на дузпа. На скорост Кроос изравни, а след него и Рамос от дузпа обърна развоя на мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!