Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски войник е сред новите над 280 заразени с коронавируса в Южна Корея

| обновено на 26.02.20 в 10:25
Американски и южнокорейски войници на съвместно учение в Южна Корея.
Снимка: БТА

Американски войник, базиран в Южна Корея, е бил диагностициран с коронавируса, а властите в страната съобщиха за още над 280 заразени и нови два смъртни случая, предаде БТА.

В комюнике на въоръжените сили на САЩ се посочва, че заразеният 23-годишен войник служи в база близо до Тегу - епицентъра на заразата в Южна Корея. Той е поставен под карантина в своето жилище извън базата. Това е първият изобщо заразен американски военен, а не само в тази страна.

Междувременно Южна Корея съобщи за още 284 заразени с новия коронавирус, с което общият им брой става 1261, както и за нови два смъртни случая - общо - 12.

Южна Корея е на второ място след Китай по брой случаи на заразата. Що се отнася до смъртните случаи, тя дели третото място с Италия, като двете страни са изпреварени отново от Китай и от Иран, където бе потвърдено за 16 починали.

Южнокорейският Център за контрол и превенция на заболяванията съобщи днес, че 134 от новите случаи са в югоизточния град Тегу, а други 19 - в околни райони. По-голямата част от 11-те починали са в болница в близкия град Чхондо, в чието психиатрично отделение има огнище на заразата.

Повечето случаи в Южна Корея са свързани с християнска секта в Тегу, както и с въпросната болница в Чхондо, отбелязва ДПА.

Южнокорейски вестник съобщи, цитиран от Ройтерс, за 12-и смъртен случай в страната. Тази информация засега не е потвърдена от властите.

Вчера южнокорейският президент Мун Дже-ин нарече ситуацията в страната „много тежка“. Следващата седмица ще е от критично значение за овладяване на разпространението на вируса, подчерта той.

Служител на здравните власти извършва дезинфекция в магазин в Сеул

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна