Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола доволен от играта на Сити, Зидан се ядосва за грешките в края

Гуардиола (вляво) спечели първата част срещу Зидан.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че е доволен от победата като гост срещу Реал (Мадрид) с 2:1 в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига, но предупреди, че предстои реванш и борбата за класиране в следващата фаза все още не е приключила.

"Най-важното е това как играхме. Нашата цел беше да спечелим и ние го постигнахме на "Бернабеу". Това е само първи мач. Ако има отбор, който е способен да преодолее тази ситуация чрез своя опит, то това е именно Реал", каза Гуардиола след мача.

"Разбира се, това е добър резултат. Но допуснахме гол, който не трябваше да допускаме, още повече в момент, когато играхме много добре. А когато те играха по-добре, ние отбелязахме. Но именно в това се крие особеното на този турнир", добави мениджърът на Сити.

"Създавахме възможности за гол през целия мач, но Тибо Куртоа игра много добре. Имахме ситуации да отбележим, които рядко може да се видят на този стадион. Да победиш на "Сантяго Бернабеу" е огромно удоволствие. Не сме свикнали на такива резултати, но това говори, че можем да победим на всеки стадион", каза още Гуардиола.

Старши треньорът на Реал Зинедин Зидан заяви, че неговите избраници са допуснали грешки в последните десет минути на мача срещу Манчестър Сити. 

"Играхме добре в първите 75 минути. Но не съм доволен, защото в последните десет допуснахме грешки и бяхме наказани. Длъжни сме да запазим концентрация 90 минути - особено срещу такъв отбор като Сити. Няма как да бъда щастлив, след като губим", каза Зидан след мача.

"Знаем, че това е само половината от този двубой. Сега просто трябва да отидем в Англия и да спечелим, за да продължим напред", добави треньорът на "белия балет".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна