Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Презентационен курс за млади музиканти и артисти


Журналистката от БНТ Миглена Стойчева започна да води курс в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, озаглавен „Как младият музикант да изгради своя публичен образ в медийното пространство“. Той е предназначен за студенти от вокалния, инструменталния и теоретичния факултет на Академията и се провежда всяка събота от 11 до 14 ч. в зала 3 А.

„Идеята за курса се роди спонтанно като резултат от дългогодишната ми работа с артисти. Виждах колко е трудно на някои от тях да бъдат спокойни и уверени на интервюта и да презентират по най-добрия възможен начин изкуството и таланта си. Знам колко работа коства на журналиста да поправя неубедителните интервюта на артистите, за да ги покаже в най-добрата им светлина и реших, че подобен курс би могъл да е от полза и на младите артисти, и на журналистите, които ще правят интервюта с тях в бъдеще. С желанието да съм полезна предложих идеята си на декана на Вокалния факултет в НМА проф. Нико Исаков. Той веднага прояви интерес и пое инициативата да намери формата, под която да я реализираме. Всъщност курсът разглежда различни аспекти на публичния образ на артистите – създаването на портфолио, писане на биография, подходяща да бъде ползвана в различни рекламни материали, подходящите снимки, които младите артисти трябва да имат, поддържането на личния им артистичен архив и още много други полезни и важни за артистичната кариера съвети” споделя Миглена Стойчева.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Миглена Стойчева в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!