Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ИЗЛОЖБА

От 18.00 ч. в галерия “Сезони” ще бъде открита изложбата „На тавана на Дари” на художника Драган Милев - Дари. Дари, освен талантлив и нежен живописец, е изкушен и от музиката, нещо повече сам прекрасно музицира и на измислени от него инструменти. Тази му дарба прозира и през много от обектите, които той анализира в тази изложба. Деликатен мистицизъм се прокрадва през всички негови произведения, независимо от материала, с който се изразява.

ТЕАТЪР

От 19.00 ч. в театър “Азарян” ще започне спектакълът "Кралят Елен” – трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци. Сценичната версия и постановка е на Анастасия Събева. Участват Елена Нацараду (Елена Иванова), Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Весела Петрова, Ненчо Костов и Стелиан Радев.
В спектакъла са използвани цитати от произведения на Федерико Фелини, Емир Кустурица и Том Стопард


КИНО

От 19.00 ч. в кино “Люмиер” ще бъде излъчен филмът “Малки жени”. Сценарист и режисьор е Грета Гъруиг. Филмът е нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът.

БАЗАР

От 10.00 ч. в изложбената зала на ЦУМ, София, вход откъм Минералните бани ще започне мартенският базар “Всичко за жената”. Участие в изложението ще вземат фирми предлагащи натурална и био козметика, етерични масла, конфекция, българско бельо, ръчно рисувани шалове, ръчно изработени чанти, бижута, сувенири, кожени аксесоари, иновативни вибро фит уреди, дрехи и аксесоари, храни и напитки и др.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна