Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Георги Тодоров за критиките към Националния щаб за коронавируса

Снимка: БГНЕС

Лекарят от Русе Георги Тодоров разбуни страстите в социалните мрежи с упреци към Националния кризисен щаб за коронавируса.

Пред БНР д-р Тодоров заяви, че след като не се изследва масово, с 23 проби на ден, няма как да бъде засечен коронавирусът у нас: „Щабът, който в момента управлява незапочналата криза, са орел, рак и щука. Единствен д-р Кунчев там знае за какво става дума и докато не започне масово да се изследва и да се убедят хората, че има положено усилие и ясна готовност за грижа, нищо няма да се оправи. В противен случай ще се насажда само паника, от нищо“.

Според него тестове за коронавирус може да се правят и извън болниците, но правителството не се е погрижило да осигури бързи тестове, а е осигурило доста добър бизнес на една-единствена фирма в страната.

„В момента се очаква у нас да пристигнат бързи тестове, най-вероятно другата седмица, създадени са тестове в Италия, които може да бъдат донесени и са по-евтини от т.нар. PCR, който наистина е по-точен, но е бавен“, каза д-р Тодоров в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

Той допълни, че критики към Националния кризисен щаб за коронавируса са отправени не само от него, но и от други негови колеги.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени