Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков и Борислава Христова са най-добрите ни баскетболисти в чужбина

Снимка: БФБ

Познати имена и нови лауреати - това определи тазгодишната Анкета, с която бяха определени най-добрите баскетболисти на 2019 г. В допитването се включиха журналисти, треньори на мъже и жени, както и капитаните на отборите в А група, мъже и жени и НБЛ.

За поредна година за най-добри баскетболист и баскетболистка, играещи в чужбина, бяха избрани съответно Александър Везенков и Борислава Христова.

След невероятния си последен сезон и камара подобрени рекорди за Вашингтон Стейт в NCAA, Христова бе предпочетена в почти пълно мнозинство в анкетните карти.

Далеч по-оспорвано бе гласуването в категориите Най-добър баскетболист и баскетболистка, играещи в България.

С минимален превес призът при мъжете спечели капитанът на Балкан Димитър Димитров.

Оспорвано бе гласуването и за Най-добра баскетболистка в България. За втора поредна година приза ще получи Христина Иванова от Монтана 2003, която получи 29% от гласовете.

Сериозно присъствие на млади таланти бе отчетено в анкетите и за Най-добри млади баскетболист и баскетболистка, спечелено съответно от Цветомир Чернокожев и Карина Константинова.

Оспорвано бе и гласуването за Треньор номер 1 на България.

Титлите от Европейското първенство за жени до 20-годишна възраст, Дивизия Б в Косово и в Адриатическата лига наклониха везните в полза на Татяна Гатева.

Както бе обявено, церемонията по награждаване на най-добрите баскетболисти у нас за 2019 г. е поредното публично масово събитие, което бе отменено заради новия коронавирус. От БФБаскетбол обявиха, че мероприятието, планирано за 12 март, няма да се състои, след като вчера от Министерски съвет призоваха към отмяна на всички масови събития.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!