Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Границите не са затворени за завръщащи се българи

Снимка: dnevnik.bg

Република България не е въвела ограничения на държавните си граници по отношение на българските граждани. Министерството на външните работи информира, че българските граждани могат да влязат на територията на България, откъдето и да идват, но под 14-дневна карантина по решение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ще бъдат поставяни, тези, които се връщат от определените за рискови държави - Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай.

Към момента границите на съседните на България страни са отворени, като на места са наложени допълнителни ограничения или допълнителни проверки във връзка с борбата с разпространението на коронавируса. 

Ако решат да предприемат пътуване, българските граждани зад граница преди това трябва да се информират за въведените превантивни мерки в държавите, през които преминават, включително и на границите на съответните държави.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат със Ситуационния център на МВнР на денонощните телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085 и на имейл адрес crisis@mfa.bg.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна