Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Дончев: Прекратяването на работа на гише от администрацията е нарушение

| обновено на 16.03.20 в 15:09
Снимка: архив

Държавата уведомява администрациите в цялата страна, че центровете им за услуги не бива да спират работа.

Вицепремиeрът Томислав Дончев е написал нарочно писмо до всички министри, председатели на агенции, областни управители и кметове, в което ги уведомява, че административното обслужване не трябва да се спира.

Писмото е във връзка с получени сигнали, че на места някои администрации са преустановили обслужването на потребители „на гише“. Заместник министър-председателят подчертава, че подобна практика е нарушение на нормативните актове за административно обслужване и следва да бъде прекратена.

Съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за коронавируса става ясно, че в центровете за административно обслужване трябва да се предвидят равномерно разпределени през работния ден 3 прекъсвания за дезинфекция и проветряване.

От особена важност е информирането и насърчаването на потребителите да заявяват услуги и получават документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

В писмото са дадени указания и за въвеждане на работа от домашна среда за уязвимите групи служители, като се създаде такава организация на административните дейности, от която да не страда ефективността на работния процес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени