Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple представи новите си модели iPad Pro и MacBook Air

Снимка: Apple

Apple представи в сряда новите си модели iPad Pro и MacBook Air.

Според компанията iPad Pro се предлага в два размера - 11-инчов и 12,9-инчов модел, като доставката му ще започне следващата седмица. Цената на 11-инчовият iPad Pro започва от $ 799, докато на 12,9-инчовият модел - от  $ 999.

От компанията обявиха, че през май ще бъде представена и новата Magic Keyboard за iPad Pro, като тя ще струва 299 долара за 11-инчовия модел и 349 долара за 12,9-инчовия модел. iPad Pro е създаден, за да може да редактира 4K видео или да проектира 3D модели.

Новият MacBook Air на Apple пък има Magic Keyboard с нов дизайн и стартовата му цена е от $ 999, като от днес ще започне да се предлага за поръчки. Той ще се предлага в магазините през следващата седмица, но засега закупуването от магазина на Apple ще бъде възможно само в Китай, тъй като поради разпространението на коронавирус всички магазини в останалия свят са временно затворени.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза по-рано, че компанията "ще затвори всички наши магазини за търговия на дребно извън Китай до 27 март. Ние се ангажираме да предоставяме изключително обслужване на нашите клиенти".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!