Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима баскетболисти с положителни проби за коронавирус, племеник на Тити Папазов е между тях

Константин Папазов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов разкри, че неговият племенник е болен от коронавирус. Той е един от тримата играчи от БУБА Баскет с положителни проби

"Редно е да кажа, че моят племенник е болен от коронавирус. Благодарение на съдбата прибрах моите синове от Рим преди да настане истерията в световен план. Искам да успокоя всички, че той си стои вкъщи и се лекува. Чувства се добре", каза Папазов.пред bTV и се разплака.

"В събота се обади сестра ми и каза, че племенникът ми има заболяването. Той е на 18 години, в България живее, даже няма симптоми. Той не е разбрал, а неговият треньор. Беше шок в събота вечерта. След шока идва вярата. Просто хората трябва да осъзнаят много неща. Вярвам, че това е изключително важен момент в приземяването на целия свят. Трябва да пазим семействата си, нашите родители и да се опитаме да бъдем по-добре", добави Папазов.

В същото време BGbasket.com съобщи късно снощи, че положителни проби са дадени от трима баскетболисти на тима на БУБА Баскетбол до 19 години. Сайтът се опита да запази имената им в тайна, но старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов разкри в предаване по bTV, че става дума за един от племенниците му. Това е юношеският национал и един от най-талантливите гардове в страната Константин Тошков.

Треньорът в БУБА Борис Бракалов беше един от първите пациенти на ВМА с установено заболяване. Пробите на всички останали треньори, както и другите, направени на играчи, излязоха отрицателни на 14 март. По-късно обаче станаха ясни резултатите на тримата заразени, сред които и Тошков.

Той и съотборниците му с установена зараза се намират у дома, под строга карантина, следени и от РЗИ и от полиция, без сериозни симптоми на болестта, само с висока температура.

Самият първоизточник Борис Бракалов, вече е здрав и от ВМА скоро ще го изпишат също под домашна карантина, пише още BGbasket.com.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна