Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК поиска ограничаване на HD стрийминга

Европейската комисия представи допълнителни препоръки за действията в условията на епидемия. Препоръките засягат борбата с разпространението на заразата, нечестното търговско поведение, сигурността на интернет.

Комисията препоръчва изследванията за Covid19 да се правят с предимство за болните, приети за лечение, както и на здравните служители и на възрастните хора с влошено здраве. За да бъдат защитени от претоварване интензивните отделения, се препоръчва да се премине към консултации по телефона или по интернет.

Комисията е помолила доставчиците на стрийминг услуги и доставчиците на интернет сигнал да премахнат възможността за получаване на съдържание във висока резолюция (HD). Мярката е свързана с необходимостта интернет да не бъде претоварван при извънредните обстоятелства, създадени от епидемията.

Еврокомисията и националните комисии за защита на потребителите обединяват сили срещу търговците, които продават онлайн стоки, за които твърдят, че лекуват от болестта или предпазват от заразяване. Очаква се по-точни препоръки да бъдат издадени в следващите дни, като комисията настоява администраторите на платформите да следят за подвеждащи обяви.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна