Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Xiaomi: Вече 80% от веригите ни за доставки в Китай функционират

смартфон Mi Mix 3 5G на компанията Xiaomi
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайският технологичен гигант Xiaomi възобнови операциите си в над 80% от веригата си за доставки, след като преди това дейността беше почти парализирана с оглед на епидемията от коронавирус в страната, заяви в четвъртък президентът на компанията Уон Чан.

На онлайн брифинг той посочи, че компанията все още е много уверена в европейския пазар, тъй като ситуацията с коронавируса там, въпреки че е тежка, е само временна.

От Xiaomi също така отбелязаха, че февруари е бил предизвикателен месец за компанията, тъй като нейните фабрики и офиси са изпитвали сериозни затруднения с различни изисквания за възобновяване на дейността.

Уон Чан посочи, че от четвъртък компанията е отворила отново над 1000 магазина в Китай.

Компанията планира да пусне нов флагмански 5G смартфон - Redmi K30 Pro на виртуална пресконференция на 24 март.

През миналия месец изпълнителният директор и основател на Xiamo - Леи Джун представи новата линия на устройства на компанията чрез онлайн събитие.

Смартфон индустрията като цяло изпиваше сериозни трудни през февруари, тъй като коронавирусът доведе до поставяне под карантина и блокиране на голяма част от Китай.

Тогава различните компании за мобилни телефони успяха да продадоха общо едва 6,34 милиона устройства в Китай, което беше спад с цели 54,7% спрямо продадените 14 милиона през същия месец на миналата година, показват данни на Китайската академия за информационни и комуникационни технологии (CAICT).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени