Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звезди зад микрофоните на редакция „Хумор и сатира“

Латинка Петрова
Снимка: Нина Божидарова

Латинка Петрова е актриса с характер. Тя е една от многото ярки актриси, които обичат предаванията на редакция „Хумор и сатира“. Обичат да ги играят. Да участват тях на само с глас, но и с присъствие. И това се чувства от всеки истински радиослушател. Да усетиш актьора зад микрофона – гримасата му, мимиката, жеста, позата. Погледа. Латинка Петрова обича и да ги слуша, тези наши толкова характерни предавания, в това съм сигурна. Тя обича и особения, наситен живот на редакцията, в който участва активно, с иронията си и с типичния за нея хумор. И редакция „Хумор и сатира“ ѝ отвръща със същото – любов и привързаност.

Освен в предаванията на „Хумор и сатира“ гласът на актрисата се чува ясно в две части на „Хотел Трансилвания“. Тя е играла в едни от най-значимите ни филми, например – в „Опасен чар“, а една статия, посветена на творчеството ѝ, я определя като „принцесата хулиганка“ – толкова точно определение, че съжалих, че не съм го измислила аз...

В звуковия файл можете да чуете една актуална сценка, озаглавена „Маска“, от последната, мартенска сбирка на клуба „Дядовата ръкавичка“. С участието на Латинка Петрова и Добриела Попова, друга наша любимка, която ще представим в най-скоро време. Слушайте ни!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени