Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският куклен театър радва децата с приказки онлайн

Снимка: vnpuppet.com

„Приказка за теб“ e най-новата инициатива на Варненския куклен театър, който, както всички други театри, трябваше да спусне завеса заради случаите на коронавирус в България. Въпреки това актьорите не изоставиха малките си зрители и започнаха да им разказват приказки онлайн – безопасно и според изискванията за карантина.

Първите излъчвания на живо в интернет бяха на 14 и 15 март, а големият интерес към тях насърчи актьорите да продължат дотогава, докато децата ще трябва да стоят затворени у дома заради опасността от зараза.

Виртуалните срещи на малките зрители с любимите артисти, кукли и герои продължават тази събота и неделя (21 и 22 март) от 11 часа на фейсбук страницата на театъра, където децата могат да правят и предложения за приказките, които биха искали да чуят в следващите излъчвания.

А всеки делничен ден точно в 10 часа и в 15 часа там ще се появяват още изненади за тях във веселата „Детска театрална занималня“, където артистите ще ги забавляват, но и ще ги учат на  нови и полезни неща. Така в едно от излъчванията актьорът Галин Гинев показва на малките зрители как да си направят полезна, но и забавна маска за предпазване. „Ако още не сте го гледали, гледайте и помолете някой възрастен да ви помогне сами да си направите! Чакаме снимките Ви!“, приканват варненските кукленици. И обещават, че когато трудното време свърши, ще организират празник за децата, но вече не виртуален, а на живо, в театъра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна