Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

КПП на изхода на София
Снимка: БГНЕС

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно нови мерки срещу разпространението на коронавируса у нас. Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик.

Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки. Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. У нас потвърдените случаи на коронавирус са 127, починалите са трима.

Движението на влаковете в страната остава без промяна в  разписанието. Пътниците обаче ще трябва да докажат необходимостта от своето пътуване, предупреждават от БДЖ.

Влаковете по маршрута Септември-Добринище-Септември не спират на гара Банско до края на карантината.

От Столична община съобщиха, че временно се прекратява движението на автобуси от градския транспорт до природен парк „Витоша“, затваря се паркът „Врана“.

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък, решиха депутатите, след като късно снощи одобриха окончателно Закона за извънредното положение в страната. Ще се гласуват приоритетно актове и законопроекти, свързани с обявеното извънредно положение. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, заседание  може да бъде ограничено за външни лица, като в този случай ще се предава пряко в интернет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна