Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС обмисля удължаване на срока за лицензиране на клубовете

Националната футболна база в Бояна
Снимка: Сайт на БФС

Българският футболен съюз е готов да влезе в положение на клубовете заради извънредната ситуация с коронавируса по отношение на клубното лицензиране за следващия период. Темата ще бъде коментирана и на утрешната специална работна среща на заинтересованите страни относно продължаването на българското футболно първенство, която ще се проведе от 11.00 часа на базата на БФС в Бояна.

На утрешната среща БФС, ПФЛ, АФЛ, както и притежателите на тв правата ще коментират евентуалните възможности за подновяване на шампионата на всички нива в българския футболен живот.

Но крайният срок за лицензиране за сезон 2020/2021 изтича в края на март, а голяма част от клубовете са блокирани в работата си. Така БФС е готов да коментира удължаване на сроковете или гъвкави мерки по финансовите, инфраструктурните и другите критерии, когато се касае за клубове в затруднение или особено за тези от Втора лига.

Както е обикновено, първи и най-рано трябва да са готови с лицензирането участниците в Европейските клубни турнири или тези отбори, които имат претенции да играят в УЕФА. Самата централа в Нион също ще има думата по лицензирането на местно ниво, но очакванията са много от рестрикциите да отпаднат или да бъдат временно замразени. Европейската футболна централа вече продължи крайния срок, в който клубовете трябва да покажат, че нямат финансови задължения, както и неплатени сметки към институции, траншове по транфери и заплати засега до края на април.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!