Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на турнира в Мадрид: Тенис ще се играе чак през август

Фелисиано Лопес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорът на тенис турнира в Мадрид, който при мъжете е от сериите Мастърс 1000, а при жените от категория Премиер, Фелисиано Лопес прогнозира, че сезонът ще бъде подновен чак през август.

"Провеждането на турнири е преустановено до 7 юни, но определено прекъсването ще бъде удължено. Не мисля, че по това време ще можем да играем във Великобритания. Само ако ситуацията се подобри значително. Ако не е така, ще започнем да играем чак през август", прогнозира пред ЕПА 38-годишният испански левичар, който е все още действащ тенисист.

"Не бива да се събира целия календар в пет месеца. Честно да си кажа, нямам много надежди, че тази година всичко ще се оправи. Искам да бъда оптимист, но не е лесно. Решението да се отмени "Ролан Гарос" удиви мен, както и всички останали. Мисля, че беше прибързано. Особено, когато се вземе предвид, че бе обявено без консултации с други организации. Всичко е много трудно, не знам дали ще може турнира да се проведе през септември, всичко зависи от календара. От друга страна разбирам тяхното отчаяние. Септември е последният месец, когато може да се проведе "Ролан Гарос", тъй като разполагат само с един закрит корт", заяви още Лопес


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна