Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Софийска област

Прокуратурата нареди проверки срещу спекула в аптеките

Снимка: Ани Петрова

Окръжна прокуратура - София, е разпоредила проверка, свързана с продажба на лекарствени продукти в аптечната мрежа на територията на Софийска област. Целта е предприемане на мерки за предотвратяване на продажбата им на спекулативни цени, в условията на усложнена епидемична обстановка в страната, съобщиха от  прокуратурата.

Извършването на проверката е било възложено на Регионална здравна инспекция, Регионална дирекция на комисията за защита на потребителите, Териториална Дирекция на НАП и Областна дирекция на МВР гр. София.

Към настоящия момент контролните органи са проверили редица аптеки, избрани на случаен принцип, а именно - 9 в гр. Ботевград, 6 в гр. Ихтиман, 6 в гр. Елин Пелин, 3 в гр. Костинброд, 8 в гр. Самоков, 4 в гр. Сливница, гр. Божурище и гр. Драгоман.

В резултат на извършените проверки са били констатирани четири случая на нарушения в гр. Елин Пелин. Те касаят липса на обозначени цени на изложените продукти и установена разлика между наличните пари в касата на търговския обект и реално извършените продажби. Не са били установени случаи на спекула с цените на лекарствата.

Работата, свързана с извършването на проверки, продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София и съответните районни прокуратури.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна