Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Славов: В извънредния законороект има над 30 изменения при други закони

Петър Славов
Снимка: БГНЕС

„Дебатът за сериозността на мерките, които се взимат за защита на здравето на хората, и дебатът за мерките за защита на техния бизнес и на техните граждански права трябва да вървят паралелно“. Това коментира пред БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат. 

Той заяви, че в извънредния законороект е изброил над 30 изменения при други закони:  

„Въпросът е защо се изменят други нормативни актове и то трайно? Това оставя подозрение, че управляващите имат намерение да обслужат свои интереси, различни от тези за защита на здравето на хората в ситуацията на епидемия“.

В предаването „Преди всички“ Славов коментира:

„Т.нар. „ограничаване на филшиви новини“ си беше квази цензура по начина, по който беше записано. Хубаво е, че това отпадна. Другото нещо – за фиксирането на цените. Както беше предложено, те не можеха да намаляват, при положение че има спад в световен мащаб. Това е нещо недомислено! Има смущаващи изменения и за пестицидите. Какво общо имат те с пандемията? Мерките за защита на малкия и среден бизнес? Такива мерки реално в закона липсват. Какво става със самоусигуряващите се лица, малките магазинчета, свободните професии“.  

Според Петър Славов парламентарният контрол трябва да е много активен и министрите да бъдат държани отговорни за изпълнението на икономическите мерки, както и за предприемането на други такива.

Интервюто с Петър Славов можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени