Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората над 60 години с Covid-19 в Добрич задължително в болница

Община Добрич

Потвърдените заразени с Covid-19 възрастни хора над 60 години, независимо от клиничното протичане на заболяването, подлежат на задължителна изолация и хоспитализация в лечебно заведение на територията на област Добрич, съобщават от община Добрич.

Оттам призовават управителите на етажната собственост да организират спазването на санитарно-хигиенните изисквания във входа, да го дезинфекцират с препарат на хлорна основа или белина минимум 3 пъти седмично.

В съобщението се посочва още, че задължително ще бъдат изолирани и приемани в болница и заболелите с придружаващи заболявания или имунокомпрометиращи състояния, лица с тежко клинично протичане като задух или затруднено дишане, както и лица с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия.

При констатирани случаи на хора с положителни резултати за Covid-19 и поставяне на изолация с домашно карантинно лечение от община град Добрич ще бъде извършено 3-кратно дезинфекциране на входа в рамките на 24 часа от установяването му.

При нарушаване на карантината да се уведомяват органите на МВР, противоепидемичния контрол на РЗИ – тел. 058 655-501 или Оперативния дежурен към Община град Добрич – денонощно тел. 058 602-724.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна