Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Флоров: Мотоциклетизмът е диагноза

Международната федерация по мотоциклетизъм беше една от първите, която прекрати състезанията в отделните дисциплини заради пандемията от коронавирус.

Михаил Флоров един от най-талантливите ни състезатели по мотоциклетизъм на писта. Миналата година завърши на трето място в испанския шампионат при аматьорите в клас 600 куб- см. От тази година вече се състезава в този при професионалистите, но пандемията засега отлага дебюта му.

„Гледам позитивно на нещата. Сега имам възможност да тренирам повече време, понеже в момента целия спортен живот е спрял в Испания. Всички състезания там са преместени за април. Смаят, че цялото това нещо скоро ще приключи. Върнах се без никакви проблеми от Испания. Последно бях в Катар, където участвах в последния кръг от катарския шампионат. И от там се върнах без проблеми. Всичко е наред. Сега тренирам повече вкъщи. Аз съм си на село през повечето време. Заниманията са насочени повече за въздух. Януари месец бях много болен и загубих много от към физическата си подготовка. Сега се опитвам да наваксам“, сподели Михаил Флоров и допълни:


Започнах да се занимавам с мотори през 2015 година. Идеята беше само да се науча да карам мотоциклет. Нямах никакви намерения да участвам в състезания. 2016 година започнах да се подготвям с идеята да се пусна любителски в гръцкия шампионат. Цял сезон карах там, завърших втори. Бях избран за Yamaha Mastercamp в Италия. В него избират трима човека, които участват в световния шампионат 300 кубика. За съжаление не попаднах в тази тройка, но това не ми попречи. Продължих да тренирам още по- усилено. През 2018 решихме да карам в испанския шампионат RFME CEV 300cc с испанския отбор Pastrana Racing team. Беше много интересен сезон. Научих много неща. Самата кубатура ми намаля много и за това реших през 2019 година да се кача в по-високата кубатура – 600 сс. Сезонът мина много добре в така да се каже в по-аматьорското ниво  - Испански CIV шампионат SP_57. Завърших трети. Идеята ми беше топ 10, защото не смятах, че в началото мога да постигна нещо повече. Тази 2020 година вече влизам в професионалния клас с Yamaha Stratos Racing Team . С тях ще карам в ESBK (RFME CEV) , което се води професионалният шампионат на Испания“


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени