Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Баева: Кризата даде тласък на електронното обучение

Снимка: БГНЕС

„Ако има въобще положителна страна на тази криза, тя е в областта на образованието. Кризата даде невероятен тласък на развитието на електронното обучение. Тласък, който в една стандартна ситуация едва ли щеше да се случи в такъв мащаб.” Този коментар направи пред „Хоризонт” Антоанета Баева от Националната мрежа за децата. Според нея един от основните проблеми е липсата на достъп до електронни устройства и до интернет на голяма част от децата от рисковите групи. „И това се оказа голяма спирачка за тяхното дистанционно обучение.”
 

Кризата има други позитивни измерения – например набиращите скорост общности за взаимопомощ, отбеляза Баева в предаването "Преди всички". 

Това се забелязва като тенденция в цял свят. Хората започват да се самоорганизират в онлайн пространството и по този начин те са там, където държавата не може да достигне.”

Националната мрежа за децата започва да търси своите детски герои - отворени са процедурите за номинации за наградите „Златна ябълка” за принос към благосъстоянието на децата и семействата у нас. Конкурсът се провежда за десета поредна година. 

Тези награди точно в този момент са изключително необходими. В тази ситуация, в която ни заливат всекидневно апокалиптични новини и всеки живее в собствения си шок и ужас, е страшно необходимо да има позитивен пример, да има някаква светлина, хората отново да се обединят в ползата на нещо добро. Тези награди са именно с тази мисия и цел”, изтъкна Антоанета Баева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени