Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разград събраха пари за респиратор за болница "Свети Иван Рилски“

Снимка: Марина Бенова

Жителите на Разград успяха за няколко дни да съберат парите, с което да бъде купен респиратор за нуждите на болница "Свети Иван Рилски“ в града. 

"Изправени сме пред криза с невиждани размери и надеждата ни да получаваме лекарска помощ е свързана с местната болница" - това заявиха в социалните мрежи доктор Доцка Атанасова, Свилена Дечева и адвокат Калоян Монев.

На апела им се отзоваха много хора, които за по-малко от 5 денонощия събраха пари за дихателния апарат. Важно е да помогнем и на местните болници, каза доктор Доцка Атанасова и допълни:

"Нашата цел беше да купим един апарат, който бяхме предварително харесали и запазили и чиято цена е 10 000 лева. Апаратът вече е платен и до седмица би трябвало да е пристигнал и инсталиран в болницата. Имаме една остатъчна сума, която мислим след това да увеличим с малко помощ от нашите съграждани и ще видим каква ще е следващата ни цел. Но, такава цел ще има".

Средства са дарили и разградчани, които от години живеят в чужбина, но смятат, че така подкрепят своите близки в България. Параметрите на респиратора са били съгласувани с лекарите от разградската болница.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!