Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Капсъзов: Освен, че имаме бензин в кръвта, мотористите сме много отговорни към обществото

Преди няколко дни Българската федерация по мотоциклетизъм обяви, че започва кампания „Помощ на две колела“. В инициативата на доброволчески начала могат да се включат мотоциклетни клубове и мотоциклетисти които искат да помагат физически и с логистика на болни, възрастни и други нуждаещи се хора по време на обявеното извънредно положение заради COVID-19.

„Решихме, че трябва да сме на нашето общество в тази трудна ситуация. Българската федерация по мотоциклетизъм обединява абсолютно всички мотористи в България. Разговарях с президентът на централата Богдан Николов и успяхме да организираме тази инициатива „Помощ на две колела“ за да можем, пак казвам да сме в помощ на хората, които са в нужда. Успяхме да се свържем с доста фондации – Движение на българските майки, Националната асоциация по приемна грижа, Националната мрежа за децата, Българският червен кръст, Фондация „Дечица“. Разговаряхме и с кметовете на районите към Столична община – Слатина, Овча купел. Стигнахме и до г-жа Фандъкова, но все още чакаме отговор от Столичната община. С Фондациите, които изброих почти всичко вече е ясно. Направихме съвършена мрежа, защото навсякъде в България има мотористи. Освен, че имаме бензин в кръвта сме доста отговорни, както към себе си, така и към обществото. Който иска може да се включи. За сега сме пет-шест клуба – Widows sons, Brothers from hell и Кан Аспарух, Хок и Дуло и още около 200 свободни мотористи се присъединиха. Подкрепа ни оказаха и мотоциклетистите жени, който също имат организация. Така, че сме готови да помагаме на всички във всеки един момент“, съобщи вицепрезидентът на БФ Мотоциклетизъм Даниел Капсъзов и допълни:

„Могат да се свържат с нас чрез имейл – bfm1924@abv.bg. На него всички желаещи, които искат да се присъединят към нас могат да пишат. Там могат да пишат и всички хора, които имат нужда от помощ. Направили сме диспечерски център, който веднага се свързва със съответния град, съответната организация и ние ще се опитаме да осигурим всичко, което им е нужно на хората. Това може да са храни, медикаменти, но не трябва да е нещо обемно, защото все пак ние се придвижваме с мотори. Целта е да сме мобилни и една доставка да става много бързо. Всичко, което правим е безвъзмездно, с наши средства“, допълни бившият президент на клуб по борба ЦСКА.

„Има дарител, който ни е предоставил хиляди бройки Саностол. В края на седмицата трябва да ги разнесем по всички педиатрични клиники, по домовете за стари хора и за деца в неравностойно положение. Това е неговото желание. Единствената ни пречка, който се мъчим да отстраним е преминаването през КПП-та на градовете. Опитваме се да не чакаме по два часа и повече за да преминем през тях. Искаме да бъде намерен начин да минаваме отпред за да доставим пратките на нуждаещите се по най-бързия начин“, завърши Капсъзов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна