Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на "Дау Джоунс" с над 1000 пункта в очакване на стимулиращите мерки за 2 трлн. долара

Пазарът на акциите на Уолстрийт се намира в силен подем за втора поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите са в очакване на гласуването от Сената на предложения от администрацията на Тръмп пакет от стимулиращи мерки за 2 трлн. долара, чиято цел е да ограничи щетите за бизнес и за обикновения американец, които нанася пандемията от коронавирус.

Очаква се Сенатът да гласува законопроекта по-късно в сряда, а Камарата на представителите може да проведе гласуването по-късно през деня или утре.

Инвеститорите чакат да видят предложените окончателни фискални мерки, които да помогнат за ограничаване на икономическата вреда от Covid-19, която вероятно ще хвърли както американската, така  световната икономика в рецесия.

Индексът DJIA нараства с над 1000 пункта (с 5,5%) към нивото от 22 000 пункта, като е на път да отбележи силен ръст за втора поредна сесия на търговия за пръв път от началото на февруари (от 6-и февруари). Вчера индексът DJIA нарасна с рекордните 11,37% (с цели 2 112 пункта), което е най-солидно негово повишение в процентно отношение от далечната 1931 г.

Широкият индекс S&P500 се повишава с 4,15%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 2,52%, след като във вторник те скочиха съответно с 9,38% и с 8,12%.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени