Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш украински външен министър арестуван с подозрение за убийство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бивш украински министър на външните работи беше арестуван по подозрение, че миналия месец е застрелял на вилата си влиятелен предприемач, обяви министерството на вътрешните работи, цитирано от Франс прес. 

57-годишният Леонид Кожара беше начело на украинската дипломация от декември 2012 г. до февруари 2014 г. по времето на проруския президент Виктор Янукович, свален от власт от проевропейско въстание.

Бившият първи дипломат е заподозрян в предумишленото убийство на своя 56-годишен приятел Сергий Старицки - мениджър на рекламна къща и бивш директор на проруския телевизионен канал „Интер“, намерен мъртъв на 21 февруари в дома на Кожара близо до Киев.

Кожара и съпругата му, които са били по това време у дома си, твърдяха, че Старицки се е самоубил след като се затворил в отделна стая. Разследването обаче заключи, че той не би могъл да се самоубие.

В съобщение националната полиция уточни, че „спор, последван от сбиване“ е избухнал между Кожара и госта му в деня на смъртта му, „докато били консумирани алкохолни напитки“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени