Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НДК се стремят да не отменят събития, а да ги пренасочват за възможни дати

Снимка: БТА

НДК е сред първите, които ограничиха достъпа още след първата заповед на министъра на здравеопазването по повод разпространението на коронавируса. Това потвърди пред Радио София председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков. Мярката е правилна и доказателство за това е сравнението с Нидерландия, в която огнище за Covid-19 стана един от фестивалите в една от провинциите.

„По-важното е, че в момента хората на изкуството и културата, лидерите на мнение използват енергията си и дават личен пример в тази ситуация, като призовават към дисциплина и спазване на мерките, действат в една посока с държавата и оперативния щаб“, посочи Велков.

Той подчерта, че най-важното е събитията, продуцирани от НДК, както и заявените от клиенти, да не бъдат отменени, а пренасочени.

„Комуникираме активно, гъвкави сме, но планирането е трудно, изискват се нестандартни решения.“
Собствените събития в Театър Азарян, ДНК, „Люмиер Лидл“, в литературен клуб „Перото“ се пренасрочват. При проявите на външни продуценти и промоутъри е по-сложно, защото често се работи с артисти от чужбина.

„Някои от по-големите изложения се планират рано и вече имаме насрочени събития за 2021, 2022, дори за 2024 година. В момента преосмисляме подходите и след кризата ще работим активно и за развиване потенциала на конгресни и фестивалните събития.“

Чуйте разговора на Катя Василева с Борислав Велков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени