Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър удължава всички противоепидемични мерки до 12 април

| обновено на 26.03.20 в 11:57
София, март 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

Заповедта е във връзка с обявеното с решение на Народното събрание от 13 март извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната инфекция, се съобщава на сайта на Министерството на здравеопазването.

До 12 април остават затворени всички училища и детски градини. Остава ограничено влизането и излизането от областните градове. Продължава да важи забраната за посещаване на градски паркове и изискването хората на възраст под 60 години да не посещават хранителни магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 сутринта.

И през следващите две седмици трябва да останат затворени заведенията и търговски центрове, като в настоящата заповед се посочва, че се допуска в МОЛ-овете да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

Текста на заповедта четете тук.

Кирил Ананиев

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!