Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Чарлз не се е предреждал на опашката за тестове за Covid-19

Принц Чарлз и съпругата му Камила.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания отрече днес, че престолонаследникът принц Чарлз, който е заразен с коронавирус, се е предредил на опашката за тестове, тъй като симптомите му и състоянието му е отговаряло на условията за това, предаде Ройтерс.

Чарлз, 71 г. даде положителен резултат за Covid-19 по-рано тази седмица, но е в добро здраве и се е самоизолирал в резиденцията си в Шотландия с леки симптоми заедно със съпругата си Камила, която не е заразена.

Принцът, който е в добро състояние на духа, работи от вкъщи, както обичайно днес, съобщи източник от двора. Получил е стотици писма с пожелание да се оправи.

Запитан защо престолонаследникът е получил тест, докато милиони здравни работници на първа линия не са, британският заместник здравен министър Едуард Аргар заяви: „Доколкото знам, симптомите и състоянието му е отговаряло на критериите. Не се е пререждал на опашката“.

Според съвет на шотландската Национална здравна служба мнозинството хора със сиптоми на вируса просто трябва да останат у дома и няма да бъдат тествани.

„По принцип ще ви тестват за Covid-19, ако имате сериозно заболяване, което изисква хоспитализиране“, се посочва в съобщението. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени