Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се последният епизод от „Живите мъртви“ заради коронавируса

Премиера на четвъртия сезон на сериала в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феновете на телевизионния сериал „Живите мъртви“ трябваше да са подготвени, че апокалипсисът ще настъпи заради вирус - последният епизод от любимата им поредица ще бъде отложен именно заради бушуващата пандемия, коментира АФП

„Извънредните събития ни попречиха да завършим постпродукцията и това ни принуди да отложим излъчването на финалния епизод от десетия сезон на „Живите мъртви“, съобщи каналът Ей Ем Си в Туитър, предаде БТА. Това означава, че сегашният сезон ще завърши с 15-ия епизод на 5 април. А последният ще бъде излъчен по-късно през годината, предвиждат продуцентите на популярния сериал.

Той е телевизионна адаптация на комикса „Живите мъртви“, в който се проследяват приключенията на малцината оцелели вследствие на катастрофа, причинена от вирус, превръщащ мъртвите в зомбита, жадни за човешка плът. Самите те са преносители на заразата.

Отлагането на последния епизод вбеси някои фенове, но мнозина от тях видяха в този факт иронията на съдбата. „Поредицата все повече започва да прилича на документален филм за настоящото положение на нещата“, написа в Туитър един от почитателите на „Живите мъртви“.

Понастоящем повече от половината от населението на САЩ и на света е подложено на мерки на социална изолация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!