Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се изписване на мъжа с Covid-19 в болницата в Ловеч

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Днес ще стане ясен резултата от първата проба взета от пациента, който се лекува от коронавирус в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч.

38-годишният мъж от Троян вече е добре и очаква да бъде изписан, ако резултатите от двете задължителни проби са отрицателни.

Директорът на ловешката болница д-р Румяна Нановска, която лекува заразения в инфекциозното отделение, поясни, че от четири дни мъжът няма температура.

„Той е в много добро състояние. Четвърти ден е без температура, без оплаквания. Белият му дроб е в подобрено общо състояние, няма никакви  хрипове, чувства се като здрав. Днес сме му изпратили първата проба след лечението, утре втората. Много искаме да имаме отрицателен резултат, за да направим глътка въздух и той да се почувства вече безопасен за околните и да се прибере при семейството си“, каза тя.

Нановска допълни, че персоналът на отделението, който е под карантина там, също се чувства добре:

„Нямат никакви оплаквания от персонала. Първите два дни беше по-стресиращо, по-притеснено, но след това се преодоля всичко. Мобилизираха се, организираха се момичетата. Всички работят отговорно, съзнателно, съпричастно, безупречно.“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!