Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложен е стартът на кампанията „Бъди войник“

Стартът на кампанията за набиране на военни „Бъди войник“ е официално отложен, съобщиха от Министерството на отбраната. Причината е ситуацията с коронавируса в страната.

За това, че стартът на кампанията ще бъде отложен, съобщи преди десетина дни вицеадмирал Емил Ефтимов.

Тази година военните планираха да рекламират военната професия в 33 града. Но ситуацията с коронавируса отложи тези намерения.

В същото време излязоха и данните, че близо 330 хиляди лева е струвала първата кампания „Бъди войник“ на армията. Голяма част от разходите са от командировките на представителния гвардейски духов оркестър – около 156 хиляди лева.  Най-малко – 1238 лева са дали ВВС. Причината - малък брой техни представители са участвали в информационните борси в страната.

От Министерството на отбраната уточняват, че кампанията е проведена, без ангажиране на външни рекламни агенции, и се осъществява в социалните медии.

По данни на военните кампанията е провокирала за едно място да се борят двама кандидати. За определени специалности има по петима кандидати за едно място.

На повече кандидати министерството се надява и след като окончателно през парламента минат и промените в закона за отбраната и въоръжените сили. Едно от предложенията е вдигане на 40 години на възрастовата граница за кандидатстване в армията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!