Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организаторите на боксовия турнир в Лондон отрекоха обвиненията в безотговорност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на прекратения олимпийски квалификационен боксов турнир в Лондон отвърнаха на обвиненията в безотговорност, след като двама турски състезатели и треньор дадоха положителен резултат за коронавирус при завръщането по домовете си.

Събитието в “Копер Бокс Арена”, включило мъже и жени от 43 страни, търсещи квоти за отложената наскоро Олимпиада в Токио, бе спряно на 16 март след три дни. Боксовата работна група на Международния олимпийски комитет (БТФ), който организира след миналогодишното наказание на Международната федерация по аматьорски бокс (АИБА), пожелаха на заразени скорошно оздравяване.

“Някои медийни информации направиха връзка между заразените участници и боксовия квалификационен турнир в Лондон. Събитието в британската столица бе прекратено преди 10 дни…и БТФ не е наясно за каквато и да е връзка между състезанието и инфекцията. Много от участниците бяха на тренировъчни лагери в Италия, Великобритания и в своите родни страни преди да стартира турнирът на 14 март 2020, и се завърнаха по домовете си преди известно време, така че не е възможно да се знае източника на заразата”, се казва в изявление на БТФ.

От работната група добавиха, че много други спортни и публични събития са продължавали във Великобритания по онова време, тъй като правителството все още не бе наложило стрикни мерки и ограничения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна