Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест термокамери са монтирани на ГКПП „Дунав мост“

Шестте термокамери ще следят за пътници с повишена температура.
Снимка: БТА

Шест термокамери бяха монтирани днес на граничния пункт „Дунав мост“. Всички преминаващи ще бъдат проверявани от служители на Регионалната здравна инспекция в Русе.

В момента общо 754 са хората, поставени под домашна карантина в Русенска област. Най-голям брой от тях – 561, са в Русе, а останалите са в Бяла - 51, в Сливо поле - 34, в Иваново - 32, в Две могили 31, във Ветово - 24, в Ценово - 11 и в Борово - 10.

Почти всички са хора, пристигнали от чужбина.

„От днес има нова заповед на министър Ананиев, че всички, които идват от чужбина, ще бъдат 14 дни под карантина. Съответният човек също ще бъде поставен под карантина в тях – 14 дни. Ако получи някакви по-тежки симптоми – дихателна недостатъчност, втрисания, вече ще бъде насочен към инфекциозно отделение на болницата“, обясни д-р Маргарита Николова, директор на Здравната инспекция в Русе.

Тя поясни, че досега са направени 416 проби на пациенти със съмнения и не е открит нито един положителен резултат.

По информация към 13.30 ч., на границата с Румъния на ГКПП "Русе-Дунав мост" трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. Регионалната дирекция "Гранична полиция" е създала организация за по-бърза обработка на товарния трафик. Увеличени са двойно трасетата за преминаване на камиони, като е използвано намаляването на пътническия трафик. Сега товарните автомобили, които излизат от България, се пропускат на 6, вместо на 3 трасета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени