Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Райчев: Човечеството си счупи икономиката и си нанесе необратим удар

Андрей Райчев
Снимка: Ани Петрова

Тази болест в световен мащаб ще доведе до големи икономически последици, а след тях ще има много политически ситуации... В момента не живеем реален живот, а приказен. Няма доказателство и сериозен аргумент, че това заболяване е много по-опасно от ситуацията преди две-три години, когато е имало подобни грипни епидемии. Човечеството вече си счупи икономиката, нанесе си удар, който е необратим“. Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него правителствата правят голяма грешка – „те канят в ръководни щабове лекари, които разбират от телесни течности, но не и от психиатрия“:

Хората много повече страдат от страха си. Хората трябва да получават ежедневна инструкции как да се справят с тази психопатична ситуация, пред която са се изправили“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Райчев допълни: 

Хората искат това, властта танцува по тяхната гайда. Това е пиянството на едно човечество. Човечеството живее в един виртуален свят... Виртуализирахме света, но икономиката не е виртуална“.

По думите на социолога ще възникнат принципно нови форми:

Чака ни нещо подобно на диктатура... Ние живеем в общество на контрол – пълен унисон между желанието на хората и на властта“.

Интервюто с Андрей Райчев можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна