Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха пистолети на Джеймс Бонд

Восъчни фигури на актьорите, изиграли Джеймс Бонд. Сър Роджър Мур (първият вляво)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пет оръжия, използвани във филми от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд, сред които и последното, "размахвано" от актьора Роджър Мур в ролята на агент 007, са откраднати от къща в Северен Лондон от заподозрени с източноевропейски акцент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Деактивираните пистолети, чиято стойност според полицията е над 100 000 лири (122 000 долара), са откраднати по-рано през седмицата от дом в Енфийлд.
"Жертвите" на обира са "Берета Чийта", "Берета Томкат" и "Лама 22", използвани във филма "Не умирай днес", "Смит и Уесън Магнум" от "Живей, а другите да мрат" и "Валтер ПКК" от "Изглед към долината на смъртта" - последния филм с актьора Роджър Мур в образа на Джеймс Бонд.

"Много от тези артикули са незаменими. Магнумът например е единственият по рода си в света. Пистолетът "Валтер" пък е последният, който Роджър Мур използва като екранния агент 007", казва инспектор Пол Ридли.
От полицията съобщават, че хората, живущи в съседство с ограбената къща, са смутили тримата крадци, които са избягали със сребристо возило. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!