Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 нови случая на Covid-19 у нас, 9 са изписаните

Ген. проф. Венцислав Мутафчийски
Снимка: БГНЕС

17 са новите случаи на коронавируса у нас и така общият им брой става 293, съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

От тях в София са 13, във Варна – един, в Пловдив – един, в Сливен – един – съпругата на първия случай, Пазарджик – един, мъж на 60 г., който е изследван във ВМА.

Днес има изписан един пациент от „Пирогов“ и така изписаните стават общо девет души. От Военномедицинска академия са изписани 4 лица, които все още не са с отрицателни проби, но са с добри клинични характеристики и остават на домашно лечение.

Интубирани, т.е. в тежко състояние са 8, от които 5 в „Пирогов“, един в „Св. Анна“ и трима в Благоевград.

„Най-младият пациент от вчера е 3-годишен, най-възрастният – на 81 г. Медицинският персонал, който е заразен – повече при пътувания и по-малко по време на работа, са 13 души. Общо в страната 99 души са в болница, от които 53 в софийски. Деца няма приети за болнично лечение“, каза още ген. Мутафчийски. 

„В момента имаме около 7000 теста и в процес на получаване, те са вече платени, са 10 - 15 000“, отбеляза той и допълни, че двама служители на МВР са заразени с коронавирус – навсякъде, където има интензивно събиране на хора, а РУ на МВР са такива, както и в болници и други учреждения се извършва дезинфекция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!