Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много хора са включиха в кампанията в помощ на болниците в Бургаско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много хора са включиха в кампанията в помощ на болниците в Бургаска област. 25 дарения на средства, защитни облекла, предпазни маски, хранителни продукти от фирми, общински съветници и бизнесмени са част от благотворителните жестове. 

Инж. Иван Кузманов не дарява за първи път средства за обществена кауза. Сега той предостави 29 000 лева за Бургаската болница:

„За мен парите са нещо, което винаги може да се спечели. Здравето е най-важно... Въобще не съм се замислял... В договора съм записал парите да са Инфекциозното отделение за предпазни облекла и маски. За да не се заразят лекари“. 

Тодор Иванов и Павел Бошнаков са другите големи дарители в кампанията за събиране на средства за борба с коронавируса. 100 000 лева е сумата, предоставена от тях на Университетската многопрофилна болница в Бургас. Парите са насочени целево за болнично оборудване и вече е закупен изключително необходим апарат за кръвопреливане.

Община Бургас ще дари шлемове и лични предпазни средства.

Д-р Бойко Миразчийски, директор на най-голямото здравно заведение в областта, сподели, че болницата има нужда от мобилен рентгенов апарат за Инфекциозно отделение:

„Пикът все още не е дошъл, ние трябва да сме подготвени. Трябват ни мобилни и стационарни респиратори“.

Зърнопроизводители от областта също се включват с фонд за набиране на средства в помощ на болниците.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна