Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска книга за любовта

Последната книга от поредицата за малката Божана на Божана Апостолова излезе под заглавие „Божанчето и любовта на лебедите“. Книгата е за порасналата героиня на поредицата. Тя вече не е предишното малко дете и баба ѝ решава да ѝ разкаже за любовта. Хубав повод е посещението на резервата Сребърна, където малкото момиче за първи път ще види лебеди извън зоологическата градина, на свобода. И така ще научи за моногамната им любов, ще научи и за саможертвата в името на любовта. 

Ето какво казва самата авторка: „Книга за любовта, за онази красивата, истинската, моногамна любов, която кара сърцето ти да диша, да тупти и внушава, че любовта е едно красиво тайнство между двама, без значение дали между хора, или животни. Тази вселенска истина е заложена в живота ни. Любовта на лебедите, тяхната готовност да умрат за любимия, когато него вече го няма, е потвърждение за взаимността в любовта, всичко онова, което живите същества са получили като дар от Бога“.

Божана Апостолова е решила да приключи така детската си поредица, разказвайки тъкмо в днешното свръхматериално време за чистотата и всеотдайността в любовта, за „пълната с взаимност любов“, която е „най-големият дар от Бога, дори когато любимият вече го няма“.

Чуйте Божана Апостолова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени