Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Български вестници
Снимка: Ани Петрова, БНР

"Държавата с 5 млрд. лева буфер за кризата", информира в заглавие на първата си страница "Телаграф".Вестникът цитира думи на премиера Бойко Борисов, който заявява, че държавата може да си позволи да похарчи 5 млрд. лева от излишъка и след това ще се наложи да вземе заеми.

Той посочва още, че разчетите, които се правят в момента за подпомагане, са за три месеца. Премиерът отправи и апел към пенсионерите да не излизат, докато отмине кризата, отбелязва "Телеграф".

"Има вероятност учебната година да бъде удължена до юли", съобщава "24 часа" като цитира министъра на образованието Красимир Вълчев в интервю за бТВ. По думите му, ако до 21 април се възстановят учебните занятия, отучването ще бъде минимално.

В изпитите за националното външно оценяване няма да се включва материал, който не е преподаван.

"Европа да не сваля маски и шалове!", пише в друга публикация "24 часа". Всекидневникът цитира учени от Тайван , които твърдят, че Европа и САЩ са подценили много носенето на маски и шалове и са изложили на ненужен риск населението си.

В Тайван, където заразените от коронавируса са много по-малко, отколкото в континентален Китай,  предпазната маска е начин на живот. Няма голямо значение каква точно маска или шал слагате и дали отговарят на някакви специални критерии.

Освен за предпазване от вашите течности тя пази от директно попадане на вируса в дихателните ви пътища. Още по-важно е, че дори да попаднете край някой заразен, дали ще се разболеете, зависи и от количеството вируси, които ще навлязат в организма ви, допълва "24 часа".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени