Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

308 000 евро са нужни на Соня Деянова, за да спаси сина си

| обновено на 29.03.20 в 11:48
Кристиян
Снимка: Личен архив

Синът на Соня Деянова е на 18 години и се казва Кристиян Николов. Тази година завършва средното си образование, но щастието му е помрачено от коварното заболяване Сарком на Юинг. 

Поставят му страшната диагноза преди 10 месеца. Преминал е през 13 химиотерапии и 33 лъчетерапии. Още от първата химиотерапия до тринадесетата младежът има сериозни аплазии. Това е падане на кръвните показатели до критични нива, поддържал е и висока температура.

Следва преливане на биологични продукти, преливане на кръв, тромбоцитна маса и стимулиране на костен мозък за производство на левкоцити чрез инжектиране на неупоген, както и венозно вливане на силни антибиотици.

На два пъти получава сериозно кървене от носа. За Кристиян усърдно се грижат лекарите в Детската онкохематология „Свети Георги“ в Пловдив. Лекуват го по немски протокол, по който му предстои още една химиотерапия.

Резултатите от ядрено-магнитния резонанс са показали драстично намаляване на тумора и съвсем леко поемане на контраст в периферията на образуванието. 

Майката на момчето - Соня, изказа искрена благодарност към всички, които й помагат, и отправи апел:

„Прекланям се пред всички, които ни помогнахте да стигнем до тук!!! Всичко това е много  хубаво, но не е достатъчно Криси да оздравее. Всички ще се запитате защо? Нашият тумор е на сакрума. Това е костта на таза, която не може да се премахне и на нейно място да се постави имплант, както се прави с костите и ставите на ръцете  и краката. 

За да може да оздравее Криси, трябва да продължим лечението с още химиотерапии и едновременно с тях и имунотерапия, която не се поема от Здравната каса за нашето заболяване. Стойността на имунотерапията е 308 000 евро. Тази сума е непосилна за нашето семейство! Децата са най-голямото богатство! Помогнете ни да запазим богатството си!“.

Ако можете да помогнете, телефона за връзка със Соня Деянова е 0885730311.

Повече информация вижте на страницата на момчето: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pmgnem-na-krisi-638?fbclid=IwAR0PCMyIl7O7hyvJ6ecwucN5vSW_zQ-lULIxIpFfzMIbsKRl90EY5eKSqoo


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени