Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Има ли муфлони в "Резерват"?

Снимка: www.fotopedia.com

Когато истината трябва да е толкова дълбоко скрита, че цената й да излезе наяве е човешкия живот, когато муфлони няма, но трябва да ги пазим в резерват, тогава властта е готова дори да изнесе представление, но да запази илюзията във филма „Резерват“, сниман през 1990 година по романа "Бракониери" на Трифон Йосифов.

Главният герой Боян е син на основателя на защитената територия, в която се знае, че живеят муфлони. Някога на това място е било решено да се построи завод. Бащата на Боян спасява красивата местност, но плаща за това с живота си. Хората трябва да стоят далече от резервата, затова понякога се чува, че бродят бесни кучета.

От години резерватът се е превърнал в място за лов и забавления на началствата, които пускат такива слухове, които са им угодни. А забавленията са неизменна част от резервата. Тогава хижата се пълни с гости. Истината се знае, и то - не от скоро. И така както в резервата няма муфлони, така и другарят Милев не е другарят Милев. Васил Георгиев е нает - актьор. А хората - каквото им кажат - на всичко вярват.

Честен и загрижен за природата така, като бащата,  красивият Боян ще стане мишена досущ като него.

Режисьорът Едуард Захариев винаги е търсел новия път в работата си. Стигал е до дълбините на актьорската душа, това разбираме от документалния филм "Живот - 24 кадъра в секунда". Музиката във филма Резерват е е композирана от Кирил Дончев.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от