Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Испания отново ръст на смъртните случаи от Covid-19

Военни от медицинския отдел на испанските военновъздушни сили подготвят полева болница за интензивно лечение за пациенти с коронавирус, Мадрид, 27 март 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Испания бе регистрирано ново покачване на броя на смъртните случаи за денонощие, след като днес беше съобщено за 838 души, които за загубили битката с коронавирусната инфекция за 24 часа. Вчера в Испания болестта взе 832 жертви.

Това предаде Франс прес, като се позовава на официални данни, публикувани от испанското министерство на здравеопазването. Общият брой на починалите от пандемията на коронавируса в Испания е вече  е  6 528, а заразените са близо 79 000.

С изключение на четвъртък, когато имаше известно забавяне, броят на смъртните случаи в Испания от ден на ден не спира да се увеличава. Испанските здравни власти очакват скоро да бъде достигнат пикът на разпространението на вируса.

Броят на излекуваните също се увеличи с 19,7 процента за 24 часа и е вече е над 14 700.

Испанските власти вчера въведоха още по-строги мерки за ограничаване на случаите на заразяване с коронавируса и наредиха преустановяването на всички неналожителни дейности.

"Всички служители, извършващи неналожителни дейности, трябва да си останат у дома през следващите две седмици", т.е. до 9 април, заяви испанският премиер Педро Санчес.

За наложителни дейности, за които забраната няма да се отнася, се смятат здравеопазването, хранителната промишленост и енергийният сектор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!