Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И на Балканите расте броят на починалите от Covid-19

Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипови“ протеини (червени).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В съседите ни страни ситуацията изглежда по-тежка, отколкото в България:

Властите в Турция съобщиха тази вечер за нови 23 смъртни случая от коронавируса, с което жертвите там стават общо 131. 1815 са новите заразени и броят им вече надхвърли 9200. Здравният министър Фахретин Коджа докладва, че вече се правят по 10 000 теста дневно.

Шестима души са починали от Covid-19 в Гърция през последното денонощие. 38 са общо смъртните случаи там. 95 са заразените днес, с което броят им достигна 1156.

В Сърбия за последните 24 часа са починали трима души. Жертвите на коронавируса там са вече 13, при 741 регистрирани заразени, които днес са се увеличили с 82 души, след като вчерашните данни от Белград бяха за 131 инфектирани. В Сърбия днес и вчера беше забранено излизането от 3 следобед до сутринта.

В Северна Македония полицейският час е от 4 следобед. Там жертвите на вируса са 6, а регистрираните заразени са 259.

Днес в Кипър бяха обявени нови 35 заразени с коронавирус. Потвърдените случаи вече са 214. Още 64 случая са регистрирани в северната част на острова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!