Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ няма да плащат за охраната и сигурността на принца и принцесата на Съсекс

Принц Хари и съпругата му Меган по време на посещението си в канадската мисия в Лондон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати няма да плащат за охраната и сигурността на принца и принцесата на Съсекс след съобщенията, че Хари и Меган са се установили в Калифорния.

Британски медии разпространиха новината като се позоваха на написаното от Тръмп в социалната мрежа „Туитър“. Американският президент пише, че е голям приятел и почитател на британската кралица и Обединеното кралство. Той допълва, че е било съобщено, че Меган и Хари, които напуснаха Обединеното кралство, ще живеят постоянно в Канада, но сега, след като са преминала от Канада в Съединените щати, американците няма да плащат за тяхната охрана.

„Те трябва да платят!“, заключава Тръмп.

Хари и Меган напуснаха дома във Ванкувър, който бяха наели и пристигнаха с частен полет до Лос Анжелис, но междувременно канадско-американската граница бе затворена. Двойката официално трябва да се откаже от задълженията си, произтичащи от монархията, на 31 март.

Съобщено беше, че Хари, Меган и бебето Арчи живеят близо до Холивуд, където е наложена карантина. Въпросът за това кой ще отговаря за сигурността на двойката не е от вчера. Канадското правителство вече отказа да плаща за тяхната охрана. Бъкингамският дворец постоянно отказва да коментира този въпрос.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна