Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод "Арсенал" започна работа при строги защитни мерки

| обновено на 30.03.20 в 13:53
Снимка: БГНЕС

При строги противоепидемични мерки оръжейният завод „Арсенал“ отново започна работа.

Заради опасността от заразяване с Covid-19 предприятията в Мъглиж и Казанлък бяха затворени за две седмици, а ръководството на оръжейницата обяви, че поради намалените поръчки ще съкрати 2 хиляди от общо 9-те хиляди работници.

Мярката ще засегне служители в пенсионна възраст и нискоквалифицирани кадри.

Първите смени днес бяха посрещнати с термовизионни камери на петте портала на заводите в Казанлък и Мъглиж, обясни директорът на "Арсенал" Николай Ибушев.

"Ако случайно има температура по-висока, тука имам медицинска сестра, тука сме направили изолатор, влиза човека вътре, обаждаме се на полицията и съответно се снемат данни от човека, контактите му и така нататък. Предприели сме всякакви мерки".

Предприятието е осигурило и хиляди защитни маски, както и индивидуални дялове за дезинфекция на абсолютно всички работници.

"Ние в "Арсенал" си произведохме собсвени дезинфектанти, ние си произвеждаме и маските, разбира се термовизионните камери, скъпи-евтини, намерихме ресурс, купихме ги. Всичко това го правим в името да не се заразят хората".

При специален режим работи и вътрешният транспорт на "Арсенал". До второ нареждане остават затворени столовите за хранене на територията на целия завод, но работниците ще получат ваучери за храна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!