Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кейн: Сезонът във Висшата лига да бъде анулиран, ако не завърши до юни

Хари Кейн може да напусне Тотнъм.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн заяви, че според него сезонът във Висшата лига трябва да бъде анулиран, ако не успее да бъде завършен преди края на месец юни заради пандемията от Covid-19.

"Знам, че Висшата лига ще направи всичко, за да завърши първенството. Но трябва да има дата, след която да е ясно, че няма как да се продължи. Лично за мен този предел е краят на юни", каза голмайсторът на Тотнъм в интервю с Джейми Карагър за "Скай Спортс".

"Да играем през юли или август и веднага след това да започне новият сезон ми се струва неразумно. Не знам какви ползи бихме имали. Ясно е, че футболистите не сме в дълбочина запознати с финансовите измерения на ситуацията, но ако сезонът не завърши през юни, трябва да погледнем всички възможни опции и да се отправим към следващия", каза още Кейн.

Звездата на Тотнъм добави, че е възможно да напусне клуба, ако тимът не промени представянето си на терена и не започне да печели трофеи. Кейн има 181 гола за "шпорите", откакто проби в титулярния състав през 2014 година, но все още няма спечелено нито едно отличие.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени